Noul SUV urban ŠKODA se numeste KAMIQ

Mladá Boleslav, 24 ianuarie 2019 – Noul SUV compact al marcii ŠKODA se numeste KAMIQ. Modelul crossover este al treilea SUV pentru piata europeana si marcheaza urmatorul pas in campania producatorului auto ceh. Cuvantul KAMIQ provine din limba inuitilor ce traiesc in partea de nord a Canadei si in Groenlanda si se refera la ceva ce se potriveste ca o manusa, in orice situatie. Este un motiv suficient pentru a da aceeasi denumire noului model crossover destinat pietei europene, ca cea a SUV-ului lansat deja in China.

ŠKODA KAMIQ este un crossover urban, un companion ideal pentru cotidianul vietii oraselor moderne, dar si pentru mai departe. Denumirea ŠKODA KAMIQ este deja folosita pentru un model oferit in China, fiind astfel foarte potrivit si noului model crossover. Totodata, denumirea se incadreaza in criteriile comune tuturor denumirilor modelelor SUV ale marcii. Astfel, toate SUV-urile actuale ale marcii ŠKODA au denumiri ce incep cu litera K si se termina cu litera Q.

Cu ŠKODA KAMIQ, producatorul auto ceh face un urmator pas in campania SUV-urilor ŠKODA, extinzandu-si familia de modele pentru piata europeana cu un model compact de intrare in gama, orientat spre lifestyle. ŠKODA KAMIQ imbina agilitatea si manevrabilitatea specifice automobilelor compacte, cu avantajele traditionale ale unui SUV: pozitia mai inalta la volan, o mai buna vizibilitate in trafic si accesul mai facil in masina, plus coborarea mai facila. Fiind bazat pe matricea modulara transversala, modelul ofera noi sisteme de asistenta si convinge cu numeroase solutii Simply Clever. Datorita acestor solutii practice, dar si a spatiului generos, printre altele, modelele ŠKODA sunt atat de populare intre clienti.

Premiera mondiala a noii ŠKODA KAMIQ va avea loc la Salonul Auto de la Geneva. Salonul se va desfasura intre 5 si 17 martie 2019