ŠKODA KODIAQ L&K: versiunea premium a SUV-ului de talie mare va fi prezentata în premiera mondiala la Geneva

Mladá Boleslav, februarie 2018 – ŠKODA AUTO prezinta noua versiunea de top a modelului ŠKODA KODIAQ la Salonul Auto International de la Geneva. Linia de echipare L&K este denumita dupa fondatorii companiei, Laurin si Klement. Designul rafinat al acestui model se datoreaza, printre altele, grilei cromate a radiatorului, jantelor de 19 inchi din aliaj usor si barei de protectie din spate modificate. La interior impresioneaza tapiteria din piele si decorul negru-piano. Motoarele dinamice pe benzina si diesel, precum si tractiunea fata sau cea integrala 4x4 asigura experiente dinamice aparte.

 

Motoare puternice, tractiune 4x4 avansata, controlul versatil al suspensiilor

Lansarea versiunii ŠKODA KODIAQ L&K introduce, de asemenea, o noua gama de motoare pentru SUV-ul de talie mare al marcii. Aceasta include acum un motor TSI de 1,5 litri care furnizeaza 110 kW (150 CP), iar puterea motorului 2,0 TSI a crescut de la 132 kW (180 CP) la 140 kW (190 CP). Noile motoare pe benzina dispun de filtre de particule pentru reducerea emisiilor. Acesta vor fi ulterior disponibil pentru toate versiunile de echipare ale modelului ŠKODA KODIAQ. Totodata este lansata noua generatie a transmisiei DSG cu 7 trepte pentru motoarele pe benzina si motorul 2,0 TDI de 110 kW (150 CP). Gama este completata de un alt motor 2,0 TDI de 140 kW (190 CP). Cele mai puternice doua motoare includ în echiparea standard transmisia 4x4, care este disponibila ca dotare optionala pentru celelalte doua motoare. Versiunile cu tractiune integrala ale modelului ŠKODA KODIAQ L&K sunt oferite, de asemenea, cu suspensia cu reglare adaptiva Dynamic Chassis (DCC) ca dotare optionala.

Spatiu din plin pentru stil, confort si eleganta

ŠKODA KODIAQ L&K completeaza cu detalii rafinate calitatile excelente ale SUV-ului de talie mare, precum versatilitatea si spatiul generos. Astfel, dispune de jantele din aliaj usor de 19 inchi numite ‘Sirius’, de faruri full-LED, de grila radiatorului cu lamele verticale si de decor cromat ca dotare standard. Pe aripile din fata sunt aplicate emblemele ‘Laurin & Klement’.

Aspectul interiorului este rafinat de volanul multifunctional cu trei spite acoperit cu piele, care poate fi optional neagra sau bej. Emblema subtila ‘Laurin & Klement’ este vizibila pe scaune, precum si pe bandourile decorative de pe panoul de instrumente, care este rafinat cu accente negru gloss. Emblema apare si pe ecranul de start al sistemului de infotainment. Dotarea standard mai include scaunul soferului cu ajustare electrica si cu functie de memorie, emblema modelului KODIAQ pe pragurile de acces, pedalierul din aluminiu, covorasele textile, senzorul de ploaie, oglinda retrovizoare cu functie automata anti-orbire, iluminarea ambientala si sistemul de sunet CANTON.