Noul SUV de oras ŠKODA KAMIQ

 

ŠKODA KAMIQ completeaza familia marcii în segmentul SUV de talie mai mica

Cel mai nou membru al gamei de modele ŠKODA se remarca prin designul emotional, dimensiuni compacte, garda la sol mare şi o vizibilitate excelenta din interior

SUV-ul urban este conceput pentru clientii activi si moderni

 

ŠKODA a adăugat un al treilea model în gama sa SUV de succes destinată pieţei europene. Este vorba de ŠKODA KAMIQ, modelul prin care marca intră în premieră în segmentul SUV-urilor urbane, segment ce cunoaşte în ultima perioadă creşteri extrem de rapide. KAMIQ îmbină avantajele specifice automobilelor din acest segment, precum garda la sol mai mare şi poziţia înaltă pe scaune, cu agilitatea unei compacte şi designul emoţional, caracteristic modelelor ŠKODA. Beneficiind de sisteme de asistenţă de ultimă oră, spaţiu generos la interior şi numeroase soluţii Simply Clever, KAMIQ satisface cerinţele impuse de familii faţă de automobile, dar şi de clienţii ce pun preţ în mod special pe un stil de viaţă modern, în pas cu vremurile.

 

Presedintele Consiliului de Administratie ŠKODA, Bernhard Maier, a declarat: „Lansand ŠKODA KAMIQ, ne continuam in forta campania SUV-urilor si completam totodata optim gama de modele oferite in Europa.”

 

Noul KAMIQ preia ai dezvolta linia de design a SUV-urilor KODIAQ şi KAROQ, dar farurile divizate, cu luminile de zi in partea superioara, creeaza noi detalii vizuale incitante. Cu o lungime de 4.241 mm, ŠKODA KAMIQ este mult mai compact decat celelalte doua SUV-uri ale marcii. In combinatie cu pozitia inalta pe scaune, aceasta insemna premise optime pentru cotidianul junglei urbane. In stilul caracteristic modelelor ŠKODA, KAMIQ redefineste standardele in ceea ce priveste spatiul si in segmentul SUV-urilor urbane.

 

„Cuvantul KAMIQ provine din limba inuitilor ce traiesc in partea de nord a Canadei si in Groenlanda si se refera la ceva ce „se potriveste perfect” in orice situatie. Ceva ce-ti vine manusa. KAMIQ incepe cu litera K si se termina cu litera Q, la fel ca denumirile celorlalte doua SUV-uri ale marcii,” dupa cum explica Alain Favey, membru al Consiliului de Administratie ŠKODA AUTO, responsabil pentru Vanzari si Marketing. Tot el adauga: „Sunt convins ca modelul KAMIQ va avea un start fulminant in segmentul tot mai mare al SUV-urilor urbane, deoarece cu designul sau emotional, sistemele de asistenta de ultima ora si spatiul  generos, ofera tot ceea ce este necesar pentru a castiga de partea sa un numar mare de clienti.”

 

Intrarea intr-un segment cu crestere rapida

Lansand modelul KAMIQ, producatorul ceh de automobile isi continua campania SUV ce inregistreaza deja succese majore. Acest SUV este planificat sa se alature pilonilor de sustinere ai gamei de modele ŠKODA, amplificand potentialul de crestere al marcii. Cererea pentru SUV-uri creste continuu. Doar intre anii 2017 si 2018, cererea pentru modelele SUV a crescut cu 6,8 %. In prezent, mai mult de unul din trei autovehicule livrate la nivel mondial este un SUV. Segmentul SUV-urilor pentru oras a crescut chiar cu 13%, grupul sau tinta principal fiind persoanele sportive, orientate spre lifestyle, care pun accent pe confort, dar si pe mobilitatea individuala moderna. Cand aleg un automobil, aceste persoane nu au in vedere doar aspectele practice, ci si daca este un automobil pe care il vor conduce cu placere. Astfel, KAMIQ introduce un design distinctiv, dinamic şi emotional in acest segment, la care se adauga si alura aventuroasa de SUV. Alaturi de pozitia inalta pe scaun, ofera si o garda la sol mare, spatiu generos, in ciuda dimensiunilor compacte, plus un nivel ridicat de functionalitate si dotari excelente de conectivitate. Modelul este disponibil exclusiv cu tractiune fata, este eficient si atent cu mediul si asigura totodata un excelent raport valoare/pret.