ŠKODA isi redefineste gama de compacte lansand noua SCALA

Cu un stil nou, tehnologie noua si un nou nume, ŠKODA SCALA redefineste complet segmentul automobilelor compacte al marcii cehesti. SCALA, numele pe masura, provine din latina, insemnand "scara". Hatchback-ul imbina designul emotional, cu un nivel ridicat de functionalitate, dar si cu conectivitate de ultima ora si transfera, pentru prima, data limbajul senzational de design al studiului VISION RS in productia de serie. Sunt disponibile patru motoare cu puteri intre 66 kW (90 CP) si 110 kW (150 CP). De asemenea, SCALA ofera un nivel ridicat de siguranta activa si pasiva, faruri si blocuri optice spate full-LED, plus spatiu generos pentru pasageri si bagaje, plus numeroase dotari Simply Clever. Modelul va intra pe piata deja in prima jumatate a anului 2019.

Presedintele Consiliului de Administratie ŠKODA, Bernhard Maier, a declarat: "Odata cu noua ŠKODA SCALA, deschidem un nou capitol al marcii in segmentul compactelor. Este un model complet nou, care redefineste reperele in segmentul sau, in privinta tehnologiei, sigurantei si designului. SCALA intruchipeaza perfect ingeniozitatea si bunul gust discret, caracteristici specifice marcii ŠKODA. Suntem convinsi ca SCALA are cele mai bune sanse pentru a redefini segmentul A al marcii ŠKODA."

 

Lansand SCALA, ŠKODA face mai multi pasi inainte in dezvoltarea sa, dar si in repozitionarea sa in segmentul compact. Dotarile sale excelente de conectivitate, dotarile de inalta calitate si materialele rafinate reprezinta perfect valorile marcii, redate clar prin sintagma: "ingeniozitate discreta". Astfel, SCALA se adreseaza, de asemenea,

unui grup tinta mai tanar, de utilizatori de internet orientati spre design, care apreciaza, de asemenea, spatiul generos oferit de modelele ŠKODA, precum si cel mai mare portbagaj din segment si excelentul raport pret/valoare.

skoda-scala

 

Principalele caracteristici ale modelului ŠKODA SCALA, dintr-o privire:

 

  • Designul exterior: ŠKODA SCALA este prima ŠKODA care implementeaza urmatoarea etapa a dezvoltarii limbajului de design al marcii, iar modul in care acest model preia noul limbaj este incarcat de emotie si autentic. Este primul automobil din productia de serie pentru Europa care poarta emblema "ŠKODA" formata din majuscule pe hayon, aceasta inlocuind sigla ŠKODA. Jantele din aliaj usor de pana la 18 inchi creeaza accente dinamice, pe cand luneta extinsa unica, disponibila pentru pachetul Emotion, confera modelului ŠKODA SCALA un stil propriu aparte.

 

  • Designul interior: Noul interior a fost conceput pornind de la studiul VISION RS si combina ergonomia si designul emotional, cu spatiul generos specific tuturor modelelor ŠKODA, la care se adauga si cu cel mai mare portbagaj din segment. Panourile portierelor si panoul de instrumente cu ecranul tactil asezat in pozitie inalta sunt finisate cu o suprafata moale, din spuma de calitate superioara. Finisajul special, granulat al acesteia aminteste de structura cristalului. Iluminarea ambientala creeaza o atmosfera placuta, subliniata de nuantele calde si de cusaturile contrastante de pe tapiterie, care poate fi realizata optional din microfibra Suedia. Confortul poate fi sporit si mai mult optand pentru parbrizul incalzit si volanul incalzit, dotari oferite optional.

 

  • Motoarele si transmisiile: Trei motoare TSI de 1,0 sau 1,5 litri si un motor TDI de 1,6 litri genereaza intre 70 si 110 kW (95 - 150 CP).  Fireste ca cele patru motoare turbo indeplinesc cerintele normei de poluare Euro 6d-TEMP. Suspensiile sport adaptive sunt disponibile ca dotare optionala. Acestea pot fi setate in modurile Normal sau Sport, prin intermediul functiei de selectare a modului de condus.

 

  • Sisteme de asistenta: Numeroase sisteme de asistenta disponibile pentru ŠKODA SCALA au fost oferite pana in prezent doar in segmentele auto superioare. Functia optionala Side Assist ii arata soferului daca din spate se apropie un alt vehicul cu intentia de a depasi sau daca in unghiul mort se afla un vehicul. Raza sistemului este de 70 m, cu 50 m mai mult decat cea a sistemului Blind Spot Detect. Tempomatul adaptiv ACC, care poate fi folosit la viteze de pana la 210 km/h si Park Assist sunt, de asemenea, dotari optionale. Asistentii Lane Assist si Front Assist cu functia City de franare de urgenta sunt incluse in dotarea standard.

 

  • Tehnologie si siguranta: SCALA este echipata din dotarea standard cu faruri si blocuri optice spate cu LED. Optional sunt oferite si faruri full-LED. Pentru prima data pentru o ŠKODA, sunt disponibile si lumini de semnalizare dinamice in spate. Masina dispune de pana la noua airbag-uri, inclusiv airbag pentru genunchii soferului si, pentru prima data in aceasta clasa auto, sunt oferite optional airbag-uri laterale in spate. In cazul in care este detectat riscul de coliziune, este activat sistemul optional de protectie proactiva a ocupantilor, Crew Protect Assist. Acesta inchide automat geamurile, iar centurile de siguranta ale soferului si pasagerului din fata sunt pretensionate automat.

 

  • Infotainment: Afisajul optional Virtual Cockpit are cel mai mare ecran din segment, de 10,25 inchi. Sistemele de infotainment ale celei de-a treia generatii de sisteme de infotainment ale matricei modulare de infotainment MIB au ecrane cu dimensiuni intre 6,5 si 9,2 inchi. Ecranul tactil are o pozitie confortabila, fiind asezat la inaltime pe bord, in campul vizual imediat al soferului si pasagerului din fata. Sistemul de sunet optional ŠKODA Sound System are un subwoofer si 10 difuzoare. Folosind numeroase noi servicii on-line mobile ŠKODA Connect, automobilul poate fi incuiat si descuiat prin intermediul telefonului mobil si al softului sistemului de infotainment sau, de exemplu, astfel pot fi actualizate hartile de navigatie. SCALA este in permanenta on-line, datorita eSIM-ului integrat, cu conexiune LTE.

 

  • Simply Clever: ŠKODA SCALA ofera numeroase dotari si functii Simply Clever, inclusiv, pentru prima data in aceasta clasa, hayonul cu actionare electrica cu functie tip-to-close, precum si carligul rabatabil de remorcare, care poate fi deblocat electric, prin simpla actionare a butonului corespunzator din portbagaj.