ŠKODA KAMIQ – noul SUV urban

Mladá Boleslav, martie 19 2019 – ŠKODA isi adauga inca un al treilea model in portofoliul european de SUV-uri: ŠKODA KAMIQ. La fel ca denumirile KODIAQ si KAROQ, ale celorlalte doua modele SUV de succes ale marcii ŠKODA, si „KAMIQ” provine din limba inuitilor, poporul ce traieste in Canada si Groenlanda. Cuvantul se refera la ceva ce „se potriveste perfect”. Fiind pozitionata in segmentul SUV-urilor urbane, un segment in crestere, ŠKODA KAMIQ imbina perfect avantajele oferite de SUV-uri in general, precum garda la sol mai mare si pozitia mai ridicata pe scaun, cu agilitatea unei compacte. Beneficiind de un design puternic emotional, sisteme de asistenta de ultima ora, spatiu generos la interior si numeroase solutii Simply Clever, KAMIQ satisface cerintele impuse de familii fata de un automobil, dar si de clientii ce pun pret in mod special pe un stil de viata modern, in pas cu vremurile.

 

Presedintele ŠKODA AUTO, Bernhard Maier, a explicat: “Lansand modelul ŠKODA KAMIQ, ne completam in Europa gama de succes a SUV-urilor, cu acest model pozitionat in zona SUV-urilor de talie mica. Fiind primul nostru SUV de oras, ŠKODA KAMIQ va atrage noi clienti pentru marca ŠKODA si este, de aceea, o componenta importanta a ofensivei noastre de modele noi. ŠKODA KAMIQ ofera un pachet atractiv per ansamblu si imbina caracteristicile specifice SUV-urilor, precum pozitia ridicata a scaunelor si astfel o mai buna vizibilitate asupra drumului, cu manevrabilitatea agila, designul emotional, siguranta ridicata si dotarile si functiile de conectivitate de ultima ora. Iar spatiul generos de la interior si solutiile Simply Clever fac ca acest model sa fie, fara doar si poate, o ŠKODA adevarata!”

 

ŠKODA KAMIQ a preluat limbajul de design al modelelor KODIAQ si KAROQ, ce s-a dovedit deja a avea mare succes, adaugand totodata noi detalii proprii, precum farurile formate din doua segmente, cu luminile de zi pozitionate deasupra farurilor principale. Noul SUV urban este proiectat pe baza matricei modulare transversale (MQB) si, la o lungime de 4.241 mm, ofera spatiul generos cu care ŠKODA ne-a obisnuit deja la toate modelele sale. ŠKODA KAMIQ satisface pe deplin cerintele mobilitatii individuale moderne, dar consolideaza totodata si caracterul emotional al marcii ŠKODA, cu sistemele sale moderne de asistenta, sistemele de propulsie eficiente si prietenoase cu mediul, cele mai noi sisteme de infotainment si solutiile de conectivitate de ultima ora.

 

Denumirea KAMIQ continua sistemul de „botez” deja familiar al modelelor SUV din portofoliul ŠKODA. Astfel, denumirile modelelor mai mari, ŠKODA KAROQ si ŠKODA KODIAQ, incep ambele cu litera K si se termina cu litera Q.

Designul: un SUV ŠKODA, cu o forma compacta si emotionala.

Interiorul: vizibilitate excelenta asupra drumului, spatiu din plin si confort ridicat

Caroseria: interior spatios, in ciuda dimensiunilor exterioare compacte

Motorizari: patru motoare si sasiu adaptiv optional

Siguranta: sisteme de asistenta de ultima ora, la nivel de segment premium

Conectivitate: mereu on-line, cu eSIM

Simply Clever: solutii noi pentru SUV-ul urban al marcii ŠKODA