ŠKODA SCALA: noul nume al noului model compact

Mladá Boleslav, 15 octombrie 2018 – Dupa ce, recent, marca a dezvaluit o prima schita a modelului sau compact nou, acum ŠKODA dezvaluie numele acestuia: ŠKODA SCALA. Denumirea vine din latina, limba in care "scala" insemna "scara". In acest context, numele simbolizeaza urmatorul pas in sus al producatorului auto ceh in segmentul compact. SCALA este primul model din productia de serie pentru Europa care va purta inscrisul ŠKODA pe centrul hayonului. Acest inscris va inlocui emblema ŠKODA.

Bernhard Maier, Presedintele ŠKODA AUTO declara: "Odata cu noua ŠKODA SCALA, deschidem un nou capitol al marcii in segmentul compactelor. Este un model absolut nou, care va defini noi standarde in  privinta tehnologiei, a sigurantei si designului in clasa sa. Suntem convinsi ca SCALA are cele mai bune sanse pentru a redefini segmentul A pentru ŠKODA."

ŠKODA prezinta odata cu SCALA si noul sau limbaj de design exterior si interior, in premiera la un model din productia de serie. Acest limbaj a facut deja senzatie la Salonul Auto de la Paris, unde fost prezentat sub forma prototipuri VISION RS. Marca de traditie ceheasca face un pas inainte si in privinta tehnologiei, oferind functii si dotari inovatoare, care, pana in prezent, au putut fi comandate doar in segmentele superioare. Denumirea SCALA provine din latina, limba in care inseamna "scara" si a fost special aleasa avand in vedere ca noul model reprezinta mai multi pasi in sus in evolutia marcii. Noua compacta intruchipeaza optim si valorile marcii, care pot fi rezumate cu sintagma "ingeniozitate discreta".

De asemenea, noua ŠKODA SCALA dispune de inca un nou detaliu inconfundabil, fiind primul model de serie din Europa al marcii care va purta inscrisul ŠKODA pe mijlocul capotei portbagajului.