Studiul ŠKODA VISION iV prezinta un nou concept interior inovator

Mladá Boleslav, 20 februarie 2019 – O schita a interiorului prototipului ŠKODA VISION iV ofera prime impresii surprinzatoare cu privire la solutiile dezvoltate de ŠKODA pentru primul sau autovehicul pur electric construit pe baza platformei modulare electrice MEB (Modular Electric Drive Kit). Modul inovator de organizare al panoului de instrumente si al consolei centrale ofera utilizatorului experiente extrem de intuitive si creeaza noi accente. La toate acestea se adauga si ecranul central aparent flotant si volanul nou, cu doua spite. 

Studiul pur electric VISION iV ofera cateva impresii cu privire la modul in care va arata interiorul primei ŠKODA construite pe baza platformei modulare electrice MEB (Modular Electric Drive Kit) a grupului Volkswagen. Nemaifiind necesar tunelul central, designerii ŠKODA au folosit acest spatiu oferit de noua platforma MEB pentru a crea un interior spatios si inovator. De exemplu, ei au reconfigurat arhitectura panoului de instrumente si a consolei centrale. Intre scaunul soferului si cel al pasagerului din fata, VISION iV are un spatiu de depozitare mare in nivelul intai de jos. La nivelul urmator este pozitionata consola centrala, care este usor accesibila soferului, dar si pasagerului din fata. Pe consola pot fi asezate doua telefoane mobile pentru a le incarca inductiv. Acestea pot fi, de asemenea, integrate wireless in sistemul de infotainment si de operare.

 

Panoul de instrumente are doua niveluri cu linii si cusaturi decorative inspirate din partea frontala exterioara a masinii. Ecranul mare liber pozitionat pare ca pluteste central deasupra panoului de instrumente. In fata acestuia se gaseste un suport care sprijina mana ce foloseste ecranul tactil. Si volanul a primit un design nou, avand acum doua spite si inscrisul ŠKODA format din majuscule de tipar in locul familiarei embleme ŠKODA.

 

VISION iV reprezinta inca un pas inainte al marcii ŠKODA spre mobilitatea electrica. In urmatorii patru ani, producatorul auto ceh va investi circa 2 miliarde de euro in sisteme alternative de propulsie si in noi servicii de mobilitate. Marca va introduce zece modele electrificate pana la finele anului 2022.

 

Premiera mondiala a studiului ŠKODA VISION iV va avea loc la Salonul Auto de la Geneva. Salonul se va desfasura intre 5 si 17 martie.