1. Noutati
 2. Noua ŠKODA KAROQ: design mai spectaculos și mai aerodinamic
08.04.2022
STIRI DE LA SKODA

Noua ŠKODA KAROQ: design mai spectaculos și mai aerodinamic

ka
 • Noua ŠKODA KAROQ: design mai spectaculos și mai aerodinamic Limbaj de design ŠKODA și mai rafinat
 • La interior: materiale sustenabile noi și tehnologii moderne pentru un confort și mai ridicat
 • Farurile full-LED au intrat pentru prima dată în gama de dotări opționale ale acestui model
 • Gamă interesantă de motoare din cea mai nouă generație EVO a Grupului Volkswagen
 • Coeficientul aerodinamic a fost optimizat cu peste 9%, astfel fiind reduse, de asemenea, consumul de combustibil și emisiile de CO2

Modelul de succes KAROQ beneficiază de un nou update: ŠKODA a aplicat un limbaj de design și mai rafinat, folosind materiale sustenabile, tehnologii noi și motoare eficiente din cea mai nouă generație EVO. Din 2017, de la lansarea sa în calitate de cel de-al doilea SUV din gama ŠKODA, KAROQ a fost vândut deja în peste o jumătate de milion de exemplare, astfel că fratele mai mic al SUV-ului ŠKODA KODIAQ s-a impus rapid ca model esențial în portofoliul ŠKODA. În prezent, SUV-ul compact este oferit în 60 de țări.

ŠKODA a introdus KAROQ pe piață în anul 2017, ca al doilea model din portofoliul său de SUV-uri. Cu peste o jumătate de milion de exemplare vândute până în prezent, KAROQ reprezintă un model de bază al gamei de automobile ŠKODA și a ocupat locul 3 în topul livrărilor modelelor mărcii în 2021, pe locul 1 situându-se OCTAVIA, iar pe locul 2 SUV-ul urban KAMIQ. În prezent, SUV-ul compact KAROQ este oferit în 60 de țări.

Martin Jahn, Membru al Consiliului de Administrație ŠKODA AUTO, responsabil pentru Vânzări și Marketing, a declarat: ”Am lansat KAROQ în 2017, în cadrul campaniei noastre desfășurate în segmentul SUV-urilor. Modelul a scris deja o adevărate poveste de succes și a contribuit semnificativ la cota de 50% deținută de modelele SUV în totalul cifrelor noastre de vânzări. De la lansare și până în prezent, am dezvoltat KAROQ și mai departe, oferind clienților un pachet de ansamblu impresionant, ce include un design fresh, caracteristici aerodinamice optimizate, materiale sustenabile noi, sisteme de asistență de ultimă oră și cele mai noi opțiuni pentru infotainment.”

Limbaj de design mai emoțional și mai rafinat
Noul KAROQ se caracterizează prin limbajul de design emoțional al mărcii ŠKODA, cu elementele sale cristaline atractive. Printre noile detalii de design se numără și grila ŠKODA de la radiator, ce a devenit acum mai lată și hexagonală, măștile față și spate cu design nou, precum și farurile LED cu un design mai suplu și incisiv, plus noile blocuri optice spate.

Luminile de zi sunt acum divizate în două elemente și, pentru prima dată, KAROQ poate fi echipat și cu faruri Matrix full-LED ca dotare opțională. Coeficientul aerodinamic (cd) de 0,30 înseamnă o optimizare de peste 9% a performanțelor aerodinamice ale modelului, ceea ce aduce implicit și o reducere a emisiilor de CO₂.

Această optimizare se datorează, de pildă, noilor jante din aliaj ușor cu măști Aero, precum și eleronului mai alungit, aripioarelor laterale de la lunetă, precum și scutului ce protejează autoturismul pe dedesubt. Iar gama mai amplă de sisteme de asistență și de siguranță de ultimă oră asigură niveluri chiar și mai ridicate de siguranța activă și pasivă.

Decor nou la interior și tapițerii noi, realizate din materiale reciclate și sustenabile
La interior se fac remarcate noile decoruri și tapițerii, ce pot fi realizate opțional din materiale deosebit de sustenabile. De exemplu, pentru pachetul ECO, tapițeria va fi realizată parțial dintr-un material obținut din sticle PET reciclate.

Printre dotările opționale menite să ridice și mai mult confortul ocupanților autoturismului se numără și iluminarea ambientală cu LED optimizată, iluminând acum și decorul ușilor din spate în una dintre cele 10 culori disponibile. Confortul poate fi sporit și optând pentru scaunul ajustabil electric pentru pasagerul din față, cu funcție de memorie.

KAROQ facelift este disponibil în versiunile de echipare Active, Ambition și Style, la care se adaugă și varianta specială SPORTLINE. Primul model ŠKODA SPORTLINE a fost o ŠKODA FAVORIT, lansată în 1992, astfel că acest model derivat special face deja de 30 de ani parte integrantă din portofoliul producătorul auto ceh.

Cinci motoare EVO eficiente, cu puteri între 81 kW (110 CP) și 140 kW (190 CP)
ŠKODA KAROQ facelift poate fi dotată cu unul dintre cele cinci motoare eficiente din cea mai nouă generație EVO a Grupului Volkswagen. Cele două motoare diesel și trei motoare pe benzină generează între 81 kW (110 CP) și 140 kW (190 CP). Motorul 2,0 TSI de 140 kW (190 CP) este rezervat variantei KAROQ SPORTLINE și este combinat întotdeauna cu tracțiunea integrală ce face parte din dotarea standard. Tracțiunea integrală poate fi comandată ca dotare opțională pentru motorul 2,0 TDI de 110 kW (150 CP).

Exteriorul: incisiv, atletic și aerodinamic

 • Grila radiatorului a devenit mai lată, iar farurile sunt mai suple și pot fi echipate în premieră cu tehnologia Matrix full-LED
 • Masca frontală are, de asemenea, un design nou, cu prize de aer de tip Air Curtains, ce împreună cu eleronul alungit reduc rezistența la înaintare a autoturismului
 • Două opțiuni noi pentru vopseaua caroseriei și jantele din aliaj ușor optimizate aerodinamic, cu dimensiuni între 17 și 19 inchi


Noul KAROQ se face remarcat cu limbajul său de design actualizat, specific gamei actuale de SUV-uri ŠKODA. Grila radiatorului este specifică modelelor ŠKODA, are formă hexagonală și a devenit acum mai lată, conferind modelului un aspect mai robust, împreună cu noua mască frontală.

Eleronul alungit conferă întregii caroserii un look mai prelung și alături de prizele de aer Air Curtains din față, jantele din aliaj ușor optimizate aerodinamic și noul scut de sub automobil reduc coeficientul aerodinamic cd cu peste 9%, la 0,30. La fel ca blocurile optice spate, farurile au devenit mai suple și se disting prin noul design compus din patru elemente separate. De asemenea, farurile sunt acum disponibile în premieră pentru KAROQ cu tehnologia opțională Matrix full-LED.

Oliver Stefani, Directorul departamentului de Design al mărcii ŠKODA, a explicat: ”Datorită limbajului nostru de design nou, specific SUV-urilor ŠKODA, KAROQ are o alură și mai emoțională și suverană. Grila hexagonală în stilul specific modelelor ŠKODA ce acoperă radiatorul a devenit mai lată și împreună cu bara nouă de protecție din față contribuie, de asemenea, la acest efect. Farurile cu LED au devenit mai suple și au un nou design compus din patru elemente distincte, conferind automobilului un look mai dinamic, împreună cu blocurile optice din spate, ce au devenit, de asemenea, mai suple.

ŠKODA KAROQ facelift este disponibilă în versiunile de echipare Active, Ambition și Style, la care se adaugă și varianta SPORTLINE. Noul SUV are o lungime de 4.390 mm și lățimea de 1.841 mm. Înălțimea modelelor cu tracțiune față este 1.603 mm și ampatamentul de 2.638 mm. Automobilele KAROQ cu tracțiune integrală au înălțimea de 1.608 mm și ampatamentul de 2.630 mm. Volumul portbagajului standard este de 521 l și crește la 1.630 l cu scaunele din spate rabatate. Cu scaunele VarioFlex opționale, portbagajul are un volum de 588 l și respectiv 1.605 l, cu scaunele rabatate. Capacitatea crește la 1.810 l când scaunele din spate sunt demontate.

Design mai incisiv în partea din față, cu grila ŠKODA a radiatorului mai lată
Bara de protecție din față are un design nou sculptural, este vopsită în culoarea caroseriei și este poziționată sub grila ŠKODA a radiatorului ce a devenit acum hexagonală. Împreună, această compoziție creează un look incisiv impresionant. Bara include o priză de aer lată și poziționată mai jos, cu design cristalin, precum și un spoiler cu finisaj negru rugos și prize de aer Air Curtains în formă de L, pe lateral.

Acestea direcționează fluxul de aer pe lângă bara de protecție din față, spre lateral, reducând vârtejurile de aer și optimizând fluxul de aer în zona pasajelor roților. În premieră, modele KAROQ cu tracțiune integrală dispun de un scut optimizat aerodinamic peste rezervorul de combustibil, scut ce acoperă și puntea din spate, reducând astfel rezistența la înaintare în partea inferioară a autoturismului.

Farurile sunt mai suple și oferă opțional, de asemenea, tehnologie Matrix full-LED
Farurile mai suple extind vizual grila radiatorului specifică mărcii ŠKODA. Luminile de zi sunt divizate în două componente. Acesta este primul model KAROQ ce poate fi echipat cu farurile Matrix full-LED, la care cele două module LED, câte unul pentru luminile de drum și unul pentru luminile de întâlnire, sunt aranjate unul deasupra celuilalt.

Astfel este creat look-ul distinctiv compus din patru elemente, ce se face remarcat în mod deosebit pe întuneric, când este activat modul de iluminare pentru condus. Varianta standard include module LED în partea superioară a unității farului. Acestea deservesc luminile de drum și pe cele de întâlnire. În carcasa de jos sunt integrate separat proiectoarele de ceață. Blocurile optice spate au acum designul desenat prin linii și mai clare și includ lumini în forma literei C, caracteristică pentru blocurile optice din spate ale modelelor ŠKODA. De asemenea, și aici pot fi observate și structuri ce aminesc de sticla de cristal, un alt detaliu de design specific modelelor ŠKODA.

Blocurile optice din spate includ în echiparea standard tehnologia full-LED și începând cu linia de echipare Ambition, în dotare sunt incluse și luminile de semnalizare dinamice și efectul animat de bun-venit.

Eleron mai alungit, roți optimizate aerodinamic și mască nouă în spate
Eleronul extins și vopsit în culoarea caroseriei creează impresia că automobilul este și mai lung, atunci când este privit din profil. În dotarea variantelor KAROQ Style și SPORTLINE sunt incluse și aripioarele laterale, care împreună cu eleronul reduc turbulențele de aer în spate, optimizând parametrii aerodinamici ai autoturismului și reducând astfel și emisiile de CO₂.

Specificațiile aerodinamice ale modelului KAROQ sunt optimizate și de noile jante din aliaj ușor numite Scutus (de 17 inchi ca dotare standard pentru linia de echipare Style) sau Sagitarius (19 inchi), oferite cu finisaj argintiu metalizat sau antracit metalizat polișat. Asemeni jantelor Procyon de 18 inchi, aceste modele dispun de capace Aero din plastic, menite să reducă turbulențele de aer în zona roților. Capacele Aero sunt disponibile cu finisaj negru mat pentru jantele Scutus.

Pentru celelalte modele de jante sunt disponibile și finisaje negre și antracit. Jantele Miran de 18 inchi cu finisaj negru polișat și optimizări aerodinamice reprezintă o opțiune nouă. Masca redesenată din spate este finisată în culoarea caroseriei și este integrată sub pragul portbagajului, pe când difuzorul posterior robust din plastic negru cu finisaj rugos introduce forme sculpturale atractive în designul de ansamblu.

Opțiuni noi de culori metalizate pentru exterior: Portocaliu Phoenix și Gri Graphite
ŠKODA oferă o gamă de 9 culori exterioare pentru KAROQ. Nuanțele metalizate Portocaliu Phoenix și Gri Graphite sunt noi în această gamă de modele. Acestea au fost adăugate în gamă alături de următoarele culori metalizate pentru exterior: Argintiu Brilliant, Roșu Velvet, Alb Moon pearleffect, Albastru Lava și Negru Magic pearleffect. Gama este completată cu două culori uni: Albastru Energy și Gri Steel.

Interiorul: mai multe opțiuni și materiale sustenabile


Image

Tapițerii noi și decor nou, plus mai multe opțiuni pentru liniile de echipare Ambition și Style
Pachetul opțional ECO oferă o tapițerie realizată din sticle PET reciclate
Printre dotările opționale se numără și scaunele față ajustabile electric, cu funcție de memorie, precum și sistemul de climatizare Climatronic cu reglaje pe 3 zone

ŠKODA KAROQ facelift oferă acum o gamă și mai amplă de opțiuni pentru tapițerii. Astfel, de pildă, cei care comandă pachetul ECO vor beneficia acum de materiale deosebit de sustenabile, realizate din sticle PET reciclate. Iar pentru liniile de echipare Ambition și Style, clienții au acum la dispoziție o gamă mai bogată de culori și materiale.

De asemenea, scaunul pasagerului din față este oferit acum cu funcție de memorie și cu ajustări electrice. Sistemul climatizare Climatronic cu reglaje pe 3 zone oferă un plus de confort, iar decorul de pe bord și portiere, precum și culorile adiționale oferite pentru sistemul de iluminare ambientală cu LED creează tușe de design speciale.

Facelift-ul introduce, de asemenea, o gamă mai amplă de culori și materiale pentru liniile de echipare Ambition și Style și oferă noi variante de decor pentru bord și panourile ușilor. KAROQ Ambition, de pildă, dispune de un nou decor numit Unique Chrome pentru planșa de bord, plus decorul Anodized Cross Line pentru panourile ușilor.

Tapițeria textilă neagră pentru scaune oferită în echiparea standard poate fi înlocuită cu tapițeria din microfibră Suedia neagră sau cu tapiţerie din piele neagră. Aceste două opțiuni sunt disponibile și pentru KAROQ Style. Ca alternativă, tapițeria textilă neagră oferită ca dotare standard poate fi înlocuită pentru linia de echipare Style cu tapițerie din piele bej. Pe bord sunt integrate bandouri decorative Negru Piano, iar pe panourile portierelor atrag atenția inserțiile soft-touch cu model Linear Diamonds.

Pachetul opțional ECO pentru liniile de echipare Ambition și Style
Detaliile Negru Piano de pe bord și consola centrală fac, de asemenea, parte din pachetul ECO, ce este oferit opțional pentru liniile de echipare Ambition și Style. Decorul soft-touch Nisha de pe panourile ușilor atrage atenția cu structura sa inedită.

Tapițeria sustenabilă a pachetului ECO este oferită acum în premieră de KAROQș Aceasta este realizată din diferite materiale, inclusiv sticle PET reciclate și are aspect de piele. Diferite elemente ale scaunelor și cotierelor sunt tapițate cu microfibră Suedia și au nuanța Maro Mocha, specifică pachetului ECO. Sistemul optimizat de iluminare ambientală cu LED iluminează acum atât portierele frontale cât și pe cele din spate, folosind una dintre cele 10 culori selectabile. Zona de la picioare este iluminată cu lumină albă. Acesta este o dotare standard pentru Pachetul ECO și opțională pentru celelalte variante.

Sistemul de climatizare Climatronic cu reglaje pe trei zone și noi funcții pentru scaune
Pentru confort și mai ridicat, ŠKODA KAROQ facelift poate fi acum echipată cu sistemul de climatizare Climatronic cu reglaje pe trei zone. O altă opțiune lansată în premieră pentru KAROQ este scaunul pasagerului din față cu funcție de memorie și ajustare electrică, ce este disponibil începând cu linia de echipare Style.

Aceasta este o funcție pentru confort, ce permite memorarea setărilor efectuate și reactivarea ulterioară a acestor setări, prin simpla acționare a unui buton. Scaunele din față sunt disponibile și cu suport lombar ajustabil electric ca dotare opțională. Printre opțiuni se numără și scaunele spate VarioFlex. Acest sistem este compus din trei scaune spate separate, fracționate în raportul 40:20:40, ce pot fi ajustate separat sau chiar scoase fiecare separat. Când scaunele din spate sunt scoase, capacitatea portbagajului modelului KAROQ crește la volumul enorm de 1.810 l.
Motorizările: cinci motoare avansate din cea mai nouă generație EVO

Gama este compusă din trei motoare pe benzină și două motoare diesel, cu puteri între 81 kW (110 CP) și 140 kW (190 CP)
Motorul din vârful gamei este rezervat exclusiv modelului KAROQ SPORTLINE cu tracțiune integrală
Din gama de dotări opționale fac parte Controlul dinamic al șasiului și direcția progresivă

Gama de motoare disponibile pentru modelul KAROQ este compusă din cinci motoare avansate și eficiente din cea mai nouă generație EVO a Grupului Volkswagen. Puterile furnizate de cele trei motoare pe benzină TSI și două motoare diesel se încadrează între 81 kW (110 CP) și 140 kW (190 CP). Motorul 2,0 TSI din vârful gamei este rezervat exclusiv modelului KAROQ SPORTLINE dotat cu tracțiune integrală și cu transmisia automată DSG cu 7 trepte. Sistemul de tracțiunea integrală cu cuplajul multi-disc controlat electronic și transmisia automată DSG cu 7 trepte pot fi comandate, de asemenea, și pentru cel mai puternic motor diesel.

Johannes Neft, membru al Consiliului de Administrație ŠKODA, responsabil pentru Dezvoltare Tehnică, a explicat: ”Motoarele modelului KAROQ sunt economice și eficiente. Presiunile ridicate de injecție și blocurile cilindrilor tratate cu plasmă sunt doar o parte dintre măsurile ce reduc emisiile și consumul de combustibil al motoarelor pe benzină TSI. Pentru motoarele diesel folosim două convertoare catalitice SCR și metoda twin-dosing pentru tratarea deosebit de eficientă a gazelor de evacuare.”

Motorizarea de intrare în gama oferită pentru KAROQ este motorul 1,0 TSI cu 3 cilindri combinat cu o transmisie manuală cu 6 trepte de viteză. Generând 81 kW (110 CP), acest motor din cea mai nouă generație EVO este deosebit de eficient. Emisiile sunt reduse datorită presiunii de injecție de până la 350 de bari și a stratului inovator de plasmă cu grosimea de doar 150 μm (0,15 mm) cu care au fost acoperite blocurile cilindrilor, înlocuind astfel cămășile din fontă ale cilindrilor.

Acesta reduce fricțiunea internă, distribuind și disipând mai bine căldura în camera de combustie, precum și sarcina termică exercitată asupra motorului. Motorul pe benzină 1,5 TSI cu 4 cilindri și putere de 110 kW (150 CP) este dotat adițional cu tehnologia ACT de dezactivare a cilindrilor, ce reduce și mai mult consumul de combustibil, dezactivând automat doi cilindri în condițiile în care sarcina exercitată asupra motorului este redusă.

KAROQ SPORTLINE 2,0 TSI este echipat în dotarea standard cu tracțiune integrală
Cel mai puternic motor, ce generează 140 kW (190 CP) este rezervat exclusiv modelului special KAROQ SPORTLINE. Puterea generată de motorul 2,0 TSI este transferată către toate cele patru roți prin intermediul transmisiei automate DSG cu 7 trepte ce este inclusă în dotarea standard. Sistemul de tracțiune integrală face uz de un cuplaj multi-disc controlat electronic din a șasea generație. Acesta este cu circa 0,8 kg mai ușor și mai eficient decât predecesorul. Unitatea de comandă integrată permite sistemului să reacționeze mai rapid, activând și dezactivând tracțiunea integrală în doar câteva fracțiuni de secundă.

Motoare diesel economice, cu twin-dosing
Cele două motoare diesel EVO din gamă au fiecare cilindreea de 2 litri. Versiunea mai puternică generează 110 kW (150 CP). Ambele unități sunt echipate în dotarea standard cu o transmisie manuală cu 6 trepte.

Transmisia automată DSG cu 7 trepte este opțională. Când este echipat cu transmisia automată DSG, motorul de 110 kW își transmite puterea prin intermediul sistemului de tracțiune integrală. Motoarele EVO EA288 sunt dotate cu tehnologia twin-dosing de reducere a emisiilor de oxizi de azot. Astfel, sistemul injectează soluție AdBlue® în cele două convertoare catalitice ce sunt dispuse consecutiv. Unul dintre convertoare este instalat în apropierea motorului, în modulul de purificare a gazelor de evacuare, iar al doilea este situat mai departe de motor, la nivelul șasiului.

Din gama de dotări opționale fac parte Controlul dinamic al șasiului DCC și direcția progresivă
Liniile de echipare Ambition și Style, precum și varianta SPORTLINE pot fi echipate opțional cu funcția de control dinamic al șasiului DCC și cu direcție progresivă. DCC evaluează în permanență situația curentă în timpul mersului și ajustează în consecință amortizarea și direcția.

Setările de bază Eco, Normal, Confort și Sport pot fi activate din funcția de selectare a modului de condus, iar modul Individual poate fi ajustat conform preferințelor. Raportul variabil de transmitere a direcției ce depinde de unghiul de virare permite o mai bună manevrabilitate la viteze mai mari și o agilitate și mai pronunțată în viraje. Totodată, asistarea direcției este mai accentuată la unghiuri de bracare mai mari, ca de pildă în virajele din oraș sau la parcare, când automobilul poate fi astfel manevrat mult mai ușor.

Conectivitate: digitalizare integrală și conexiune on-line permanentă

 • Patru sisteme de infotainment cu ecrane tactile de până la 9,2 inchi
 • Panou de instrumente cu ecranul de 8 inchi sau 10,25 inchi
 • Conexiunea permanentă la internet permite accesul la serviciile on-line ŠKODA Connect


KAROQ va fi digitalizat integral pe parcursul acestui an, din momentul în care va fi oferit exclusiv cu panoul de instrumente digital. Acest panou se numește Virtual Cockpit și are ecran de 8 inchi ca dotare standard. Ecranul mai mare de 10,25 inchi este oferit ca dotare opțională. Datorită eSIM-ului integrat, SUV-ul este mereu on-line, ceea ce îi dă acces la o gamă largă de servicii on-line mobile ŠKODA Connect. Aplicațiile de infotainment pun la dispoziție previziuni meteo și cele mai noi știri, inclusiv posibilitatea de a gestiona calendarul utilizatorului.

Alături de sistemul radio Swing cu ecran de 6,5 inchi ce reprezintă dispozitivul de intrare în gamă, ŠKODA oferă opțional și alte trei sisteme de infotainment din a treia generație a matricei modulare de sisteme de infotainment a Grupului Volkswagen. Toate sistemele acestea includ radio DAB și sunt mereu on-line, datorită eSIM-ului integrat.

Sistemele Bolero și Amundsen dispun de ecran tactil de 8 inchi și pot recepționa opțional și radio on-line, datorită conexiunii permanente la internet. Ambele sisteme pot fi operate prin intermediul ecranului lor tactil, precum și al tastelor și butoanelor rotative de pe volanul multifuncțional, dar și prin intermediul asistentei vocale Laura, ce înțelege 15 limbi, fiind susținută de date din on-line. Sistemul Amundsen oferă, de asemenea, funcție de navigație și hotspot WiFi. Situat în vârful gamei, sistemul Columbus dispune de display de 9,2 inchi și poate fi controlat prin intermediul gesturilor. Actualizările de soft și actualizările hărților se fac ”prin eter”.

Panoul digital de instrumente va intra în curând în dotarea standard
Fiecare KAROQ va fi echipat în dotarea standard cu panoul de instrumente digital, începând de mai târziu pe parcursul acestui an, când display-ul de 8 inchi va înlocui instrumentele analogice. Începând cu linia de echipare Ambition, Virtual Cockpit este oferit ca dotare opțională cu un display personalizabil de 10,25 inchi. Pentru KAROQ SPORTLINE, utilizatorul poate alege dintre cinci layout-uri de bază, plus un layout SPORTLINE specific.

Integrarea wireless a smartphone-urilor și încărcare inductivă
Smartphone-urile pot fi interconectate cu sistemul de infotainment al automobilului folosind tehnologia wireless SmartLink, Android Auto sau Apple CarPlay și pot fi încărcate, de asemenea, inductiv, atunci când sunt așezate în compartimentul Phone Box opțional. Automobilul poate fi chiar echipat opțional cu un port USB-C opțional în oglinda retrovizoare, pentru a alimenta, de pildă, un dashcam. Datorită conexiunii permanente la internet, KAROQ are acces la o gamă largă de servicii on-line mobile ŠKODA Connect, inclusiv la serviciul de acces de la distanță la automobil, folosind aplicația MyŠKODA.

Acest serviciu de acces de la distanță permite încuierea și descuierea automobilului prin intermediul smartphone-ului, precum și afișarea pe hartă a locului în care este parcat automobilul sau activarea claxonului și a luminilor de semnalizare pentru ca automobilul să poată fi găsit cu ușurință într-o parcare mare. Aplicațiile de infotainment afișează știrile și informațiile meteo și pot, de asemenea, conecta agenda personală Google cu automobilul.

Siguranța: sisteme optimizate de asistență și până la 9 airbag-uri

 • Airbag-urile laterale spate opționale au fost incluse în pachetul optimizat Crew Protect Assist
 • Travel Assist cuprinde mai multe sisteme de asistență
 • Park Assist, Trailer Assist și Area View sporesc confortul


Mladá Boleslav, 6 aprilie 2022 – KAROQ oferă acum și mai multe sisteme de siguranță și asistență optimizate și până la 9 airbag-uri. Travel Assist include șapte sisteme de asistență, inclusiv tempomatul predictiv, sistemul Lane Assist adaptiv și versiunea optimizată a funcției de identificare a indicatoarelor de circulație. Sistemul opțional Crew Protect Assist reacționează în situații de risc iminent de coliziune, pentru a ajuta la prevenirea unui eventual accident, respectiv la reducerea gravității impactului.

KAROQ poate fi echipat cu până la 9 airbag-uri. Airbag-urile pentru șofer și pasagerul din față sunt incluse în dotarea standard în țările UE, la fel ca airbag-urile frontale laterale, airbag-urile cortină și airbag-ul pentru genunchii șoferului. Airbag-urile laterale pentru al doilea rând de scaune sunt opționale, fiind oferite ca parte integrantă a sistemului Crew Protect Assist.

Când senzorii automobilului (acum și senzori spate) detectează o coliziune iminentă sau înregistrează o manevră bruscă de frânare, sistemul închide automat orice geam deschis, inclusiv plafonul panoramic, dacă este cazul, activează luminile de avarie și pretensionează centurile de siguranță din față. După un impact, sistemul de frânare Multi Collision Brake oprește mașina pe loc și previne deplasarea necontrolată a mașinii. În cazul unui accident, funcția de apel de urgență eCall+ le furnizează acum serviciilor de salvare adițional și informații privind numărul de persoane aflate în autoturism, precum și modul în care s-a petrecut accidentul.

Sistemele optimizate de asistență sporesc siguranța și confortul
Autoturismele KAROQ vândute în UE sunt echipate în dotarea standard cu sistemul Front Assist cu funcția City de frânare de urgență și funcția predictivă de protecție a pietonilor. Pachetul opțional Travel Assist este compus din șapte sisteme de asistență, o parte dintre acestea fiind disponibile și separat. Printre acestea se numără și tempomatul predictiv, ce face uz de imaginile camerei video frontale de la nivelul parbrizului.

Dacă șoferul dorește, sistemul reacționează în timp util la limitările de viteză sau la viraje. Când KAROQ este dotat cu transmisia automată DSG, funcția Stop & Go a tempomatului adaptiv ACC poate chiar frâna autoturismul automat și complet, până la oprire și îl poate apoi porni din nou de pe loc, în termen de trei secunde. Travel Assist include și o versiune de acuratețe mai ridicată a funcției de identificare a indicatoarelor de circulație (datorită camerei video optimizate), iar Lane Assist adaptiv poate acum identifica și drumurile în lucru și toate marcajele drumurilor.

Travel Assist include și funcția Emergency Assist, asistentul pentru ambuteiaje Traffic Jam Assist și Side Assist cu funcția Rear Traffic Alert, ce avertizează șoferul în cazul în care din spate se apropie alte vehicule, monitorizând situația pe o distanță de până la 70 m în spatele autoturismului. Cu Hands-on Detect, Travel Assist poate verifica din 15 in 15 secunde dacă șoferul atinge volanul sau dacă acesta nu mai deține controlul asupra automobilului, din cauza unei eventuale urgențe medicale. Într-un astfel de caz, Emergency Assist va activa luminile de avarie ale autoturismului și va opri autoturismul pe banda sa de rulare curentă. Sistemul opțional Park Assist poate manevra automat automobilul pe și de pe locurile de parcare, iar funcția integrată Manoeuvre Assist detectează obstacolele aflate în fața sau în spatele automobilului, putând astfel opri automat KAROQ atunci când este nevoie.

Manevrele de parcare pot fi simplificate și cu vederea de 360 de grade generată de sistemul opțional Area View și cu funcția opțională Trailer Assist de manevrare a remorcii. O parte dintre sistemele de asistență menționate aici vor intra în gamă abia ulterior, pe parcursul anului 2022.

ŠKODA KAROQ SPORTLINE: modelul spectaculos din vârful gamei

 • Motor exclusiv: 2,0 TSI 140 kW (190 CP) pe benzină
 • Detaliile negre de design spectaculoase de la exterior și jantele atractive de 18 inchi diferențiază modelul special KAROQ SPORTLINE
 • Scaune sport cu tapițerie ThermoFlux ce permite circularea aerului și detalii negre la interior


KAROQ SPORTLINE este modelul poziționat în vârful gamei KAROQ. KAROQ SPORTLINE poate fi comandat cu oricare dintre motoarele gamei KAROQ, cu excepția motorului 1,0 TSI. Motorul 2,0 TSI pe benzină de 140 kW (190 CP) ce este echipat în dotarea standard cu transmisia automată DSG cu 7 trepte și cu sistemul de tracțiune integrală este, în schimb, rezervat exclusiv modelului KAROQ SPORTLINE.

Exteriorul acestui model sport special situat în vârful gamei este caracterizat prin detaliile sale negre atractive, precum și prin jantele exclusive din aliaj ușor și emblemele sale SPORTLINE. La interior au fost, de asemenea, integrate detalii negre de design. Modelele ŠKODA SPORTLINE aniversează anul acesta 30 de ani de existență, primul model de acest fel fiind introdus de ŠKODA în anul 1992, sub forma variantei dinamice FAVORIT SPORTLINE.

KAROQ SPORTLINE este modelul din vârful gamei KAROQ. Primul model special SPORTLINE a fost introdus de marca cehească în urmă cu 30 de ani. Este vorba de FAVORIT SPORTLINE. Toate modelele din această gamă pot fi identificate nemijlocit în baza detaliilor lor negre de design. Astfel, de pildă, grila radiatorului este încadrată de o ramă neagră gloss și are lamelele negre mat, contrastând spectaculos cu masca frontală finisată în culoarea caroseriei. La nivelul măștii se fac remarcate și alte detalii negre, precum și priza de aer specifică modelului.

Carcasele oglinzilor exterioare sunt, de asemenea, vopsite în negru, la fel ca ramele geamurilor, barele de pe plafon și difuzorul din spate. Pragurile laterale sunt vopsite în culoarea caroseriei, la fel ca masca din spate, unde atrag atenția terminațiile cu efect cromat ale sistemului de evacuare. Luneta și geamurile laterale din spate au tentă închisă (SunSet), iar pe aripile din față este aplicată emblema SPORTLINE. KAROQ SPORTLINE are incluse faruri full-LED Matrix în dotarea standard.

Jante din aliaj mari, cu măști Aero
KAROQ SPORTLINE este dotat în echiparea standard cu jante negre Procyon de 18 inchi cu inserții negre mat aerodinamice. Jantele din aliaj ușor Sagitarius de 19 inchi sunt oferite ca dotare opțională. Acestea au finisaje antracit metalizat și sunt disponibile cu măști Aero antracit, negre sau negre mat.

Interior negru cu tapițerie ThermoFlux ce permite circularea aerului
Detaliile de design negre au fost integrate și la interior. Astfel, plafonul interior este negru, la fel ca montanții și ca tapițeria ThermoFlux ce permite circularea aerului și acoperă scaunele sport cu teiere integrate.

Materialul ThermoFlux permite trecerea a până la 360 l de aer per minut, ceea ce însemnă de 4,5 ori mai mult decât la materialele textile uzuale și reprezintă o optimizare semnificativă a confortului ocupanților. Scaunele îmbrăcate în piele sunt oferite ca dotare opțională. Cusăturile contrastante argintii au fost aplicate pe maneta îmbrăcată în piele a schimbătorului de viteze, cotiera centrală și volanul sport multifuncțional cu trei spițe ce poartă emblema SPORTLINE. Tușele finale de design ale interiorului sunt conferite de bandourile decorative cu finisaj Negru Piano de pe bord și de decorul cu efect de carbon de pe panourile ușilor.

Pe decorul de pe pragurile ușilor din față este aplicat înscrisul KAROQ, iar pedalele sunt finisate cu decor cu aspect de oțel inoxidabil. Panoul digital de instrumente cu ecran de 10,25 inchi are fundalul specific gamei SPORTLINE.

Povestea de succes a modelului KAROQ: un punct important de turnură în gama de modele ŠKODA

 • De la lansarea pe piață a modelului KAROQ în 2017 și până acum au fost produse deja peste o jumătate de milion de exemplare KAROQ
 • SUV-ul cu cele mai mari vânzări din gama ŠKODA s-a situat în anul 2020 pe locul 2 în topul livrărilor mărcii
 • KAROQ este al doilea model lansat în cadrul campaniei SUV-urilor ŠKODA și este oferit în 60 de țări

Călcând pe urmele modelului KODIAQ, KAROQ este al doilea model lansat de ŠKODA în segmentul SUV-urilor și încă de la lansarea sa din anul 2017, a jucat un rol semnificativ pentru succesul producătorului ceh de autoturisme. În 2020, KAROQ a fost SUV-ul ŠKODA cu cel mai mare volum de vânzări și a ocupat locul doi în top-ul livrărilor ŠKODA, după modelul OCTAVIA. De la lansarea modelului și până acum, de pe linia de producție au ieșit peste o jumătate de milion de exemplare KAROQ.

Urmând lansarea de succes a modelului KODIAQ din anul 2016, modelul KAROQ a intrat pe piață la începutul anului 2017, fiind astfel al doilea SUV ŠKODA. Ulterior în gamă a intrat și al treilea SUV ŠKODA, și anume modelul KAMIQ. Apoi, în 2021, familia a fost completată cu SUV-ul 100% electric ENYAQ iV.

În același an, în India a fost lansat și modelul KUSHAQ. Per total, SUV-urile au însumat 45% din producția internațională a mărcii ŠKODA din anul 2021. În 2020, KAROQ a fost modelul ŠKODA cu cel mai mare volum de vânzări și a ocupat locul doi în topul livrărilor ŠKODA, după modelul OCTAVIA. De la lansarea modelului în 2017 și până acum, de pe linia de producție au ieșit peste o jumătate de milion de exemplare KAROQ. ŠKODA vinde în prezent SUV-ul compact KAROQ în 60 de țări de pe glob.

Numeroase premii din partea publicațiilor internaționale de profil
KAROQ a impresionat și reprezentanții media din jurul globului. Astfel, deja din 2017, anul în care a intrat pe piață, KAROQ a fost apreciat, de pildă, prin numeroase premii acordate de publicațiile auto din Germania, țară care este cea mai mare piață individuală a mărci ŠKODA. Astfel, KAROQ a primit premiul Volanul de Aur oferit de revista Auto Bild la categoria SUV-urilor de talie mică, precum și premiul AUTOINS al revistei auto motor und sport, la categoria Cel mai bun design nou. KAROQ a lăsat în urmă concurența și la premiile Auto Trophy, obținând titlul Cel mai bun SUV de import de până la 25.000 de euro acordat de Auto Zeitung trei ani la rând modelului KAROQ: 2017, 2018 și 2019. În anul 2018, cititorii auto motor und sport au votat KAROQ ca fiind Cel mai bun SUV compact și automobil de off-road de import.

Modelul a primit și titlul Automobilul Anului în Republica Cehă și Grecia, precum și premiul SUV-ul Anului în Bulgaria. În Marea Britanie, modelul a fost desemnat câștigător în cadrul Premiilor The Fleet News. Între anii 2019 și 2021, revista de specialitate firmenauto a premiat KAROQ cu titlul Automobilul de Firmă al Anului la categoria SUV-uri compacte și modele Crossover. În 2021, KAROQ a fost votat Cel mai bun SUV de familie în cadrul premiilor revistei britanice What Car?. În același an, KAROQ a primit în Rusia premiul Mașina Anului acordată de Autoreview, precum și premiul Cel mai bun Crossover Compact 4×4 în cadrul Za Rulyom Grand Prix.

Citate

”Am lansat KAROQ în 2017, în cadrul campaniei noastre desfășurate în segmentul SUV-urilor. Modelul a scris deja o adevărate poveste a succesului și a contribuit semnificativ la cota de 50% deținută de SUV-uri în totalul cifrelor noastre de vânzări. De atunci am dezvoltat KAROQ și mai departe, oferind clienților un pachet de ansamblu impresionant, ce include un design fresh, caracteristici aerodinamice optimizate, materiale sustenabile noi, sisteme de asistență de ultimă oră și cele mai noi opțiuni pentru infotainment.” Martin Jahn, Membru al Consiliului de Administrație ŠKODA AUTO, responsabil pentru Vânzări și Marketing

”Datorită limbajului nostru de design nou, specific SUV-urilor ŠKODA, KAROQ are o alură și mai emoțională și suverană. Grila hexagonală în stil ŠKODA de la radiator a devenit mai lată și împreună cu bara nouă de protecție din față contribuie, de asemenea, la acest efect. Farurile cu LED au devenit mai suple și au un nou design compus din patru elemente distincte, conferind automobilului un look mai dinamic, împreună cu blocurile optice spate, ce au devenit, de asemenea, mai suple.” Oliver Stefani, Directorul departamentului de Design al mărcii ŠKODA

”Motoarele modelului KAROQ sunt economice și eficiente. Presiunile ridicate de injecție și blocurile cilindrilor tratate cu plasmă sunt doar o parte dintre măsurile ce reduc emisiile și consumul de combustibil al motoarelor pe benzină TSI. Pentru motoarele diesel folosim două convertoare catalitice SCR și metoda twin-dosing pentru tratarea deosebit de eficientă a gazelor de evacuare.” Johannes Neft, membru al Consiliului de Administrație ŠKODA AUTO, responsabil pentru Dezvoltare Tehnică

Inregistrare newsletter

In Newsletter-ul nostru primiti regulat informatii privind produsele noastre precum si o selectie de oferte exclusive!

Datele introduse nu sunt valide. Va rugam sa incercati inca o data.

Va rugam sa selectati un mod de adresare

A intervenit o problema la abonarea la newsletter. Va rugam sa incercati inca o data mai tarziu.

checkbox_default

Va multumim!

Abonarea la newsletter a fost efectuata cu success.

Veti primi un e-mail care contine un link de confirmare. Va rugam sa confirmati accesand acest link, pentru a putea fi incheiata inregistrarea dumneavoastra.